Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiek do zostania pilkarzem

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Czy, jesli zaczne trenowac w klubie w wieku 14 lat w klubie i bedzie mi dobrze szlo to jest jakas szansa, abym zostal zauazonym i zostal profesjonalnym pilkarzem? Czy jest to juz za pozno? ( :'( )

Chcialbym tez zapytac sie jak dostac sie na testy do jakieegos klubu, np do Bayernu Monachium?

Czy jest szansa, zeby pojsc na takie podczas pobytu na wakacjach, czy oni sami zapraszaja, tzn ze zauwazaja i dopiero zapraszaja.

W pilke nie gram najgorzej, bo prawie codziennie chodze z kolegami na orlika i bardzo dobrze mi idzie, zaraz pewnie dostane hejty, no ale coz.

Czy jest jakas szansa, abym zostal pilkarzem?

Opublikowano

Ciezko bedzie jak dopiero w tym wieku, niektorzy zaczynają w wieku 8lat i taki jest najlepszy. Wątpię czy z takiego klubu (pewnie na wsi gdzies, nawet jak w miescie to i tak pewnie mały klub), ktos w ogóle zauważy twoj talent, jezeli takowy posiadasz.

Opublikowano

Ja mam to samo pytanie. Na prawdę wydaje mi się, że mam talent, ale kiedy widze takie tematy, wydaje mi się, że może jestem przeciętny.....

Idź do klubu w mieście, tam się pobawisz w tabelę, sezony itd. Szczerze ? Mi wystarczyłby Śląsk Wrocław.

Opublikowano

Siemanko :3

W wieku 15lat (rok temu)

Po raz pierwszy z kolegą zapisałem się do klubu , przez rok intensywnych treningów i meczy awansowaliśmy do ligi wojewódzkiej

Ja nadam gram w obecnym klubie , natomiast mojego kolegę wypatrzyli skauci z Poznnia no i on w lipcu się tam przeprowadza by grac w miejscowej Warcie

Więc sam widzisz grał całe życie na orlikach , w wieku 14,15 lat zapisał się do klubu , i teraz jedzie do Poznania ;)

Nie twierdze że tobie sie uda ,ale na pewno nie zaszkodzi ci jak spróbujesz ;)

Opublikowano

Bylem w jednym klubie w miescie, ale wszyscy tak sie kozacza. Moze przez to, ze bylem tam nowy i nikogo nie znalem ;) A wie ktos jak wyglada sprawa z testami? Lece w wakacje do madrytu, jest jakas mozliwosc, aby pojsc na testy?

Opublikowano

Bylem w jednym klubie w miescie, ale wszyscy tak sie kozacza. Moze przez to, ze bylem tam nowy i nikogo nie znalem ;) A wie ktos jak wyglada sprawa z testami? Lece w wakacje do madrytu, jest jakas mozliwosc, aby pojsc na testy?

To jest po prostu taki wiek jeśli chodzi o te "kozaczenie". Wiesz co, ze sprawą Madrytu to mógłbyś grać w Juvenilu którymś (czyli zespół młodzików Realu Madryt) a potem Real Madryt C i Castilla, jak osiągniesz sukces to do podstawowej drużyny, niemniej jednak nie znam tej procedury, czy tam się można zgłosić czy cokolwiek. Polecam Ci skontaktować się z administracją największego portalu w Polsce o Realu Madryt, nie jeden z ich ekipy był już na wielu meczach królewskich, zna dobrze hiszpański i może Ci w tej sprawie pomóc.

e-mail: [email protected]

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=kontakt

Opublikowano

Musisz zdobyć ich szacunek dobrze grając :3

Testy wyglądają najzwyczajniej w świecie

Nie wiem jak przebiegają procedury przyjęcia , ale samo testowanie , to pobiorą ci krew , zbadają trochę popędzisz na rowerku i tyle :3

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja osobiście profesjonalnie zacząłem grać w lidze mając 20 lat. Wtedy dopiero zgłosiłem się na ochotnika do Jodła Jedlnia (Klub z okręgówki). Po pewnym czasie dostałem ofertę z LZS Gózd (Już nie istnieje klub). Dopiero w te wakacje w wieku 22 byłem na testach w Radomiak Radom. W każdym wieku można zabłysnąć, jeżeli masz jakieś umiejętności :)

owd7.png

Opublikowano

Po pierwsze liczą się chęci i wytrwałość, a w wieku 8 lat do 14 i tak byś zapomniał większość rzeczy co by Cię nauczyli na treningach. W tym wieku zapylaj do klubu i pracuj ciężko, ale naprawdę ciężko to ktoś to zauważy.

1373794396-U336505.png

Opublikowano

Masz szanse, nie jest za późno na zostanie piłkarzem lecz musisz dawać z siebie wszystko na treningach :)

Zobaczysz efekty ^^

Opublikowano

Jeśli chcesz żeby Cie zauważyli to musisz być szybki , mieć przyśpieszenie i zwinność nogach , potem rok i Cię wytrenują na zawodnika

Opublikowano

Jeśli chcesz żeby Cie zauważyli to musisz być szybki , mieć przyśpieszenie i zwinność nogach , potem rok i Cię wytrenują na zawodnika

Większego głupstwa nie widziałem. Szybkość to nie wszystko..

W pilke nie gram najgorzej, bo prawie codziennie chodze z kolegami na orlika i bardzo dobrze mi idzie, zaraz pewnie dostane hejty, no ale coz.

Większość dzieciakow tak mówi.

Co do wieku, najlepiej jak najwcześniej, 7/9.

Mój kolega zaczął grać w wieku 14 lat w Hutniku Warszawa, i w te wakacje na jakimś turnieju wypatrzyli go scouci Jagiellonii Białystok. Co prawda on grał w Legii jeszcze wcześniej, więc dobry jest. Ale dostał się, a nie trenował od najmłodszego. :)

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

Ja jestem z takiej wioski, że też zbytnio nie mam warunków aby się "wybić" ogl mogłem przejść do innych dobrych klubów, gdy zauważyli mnie na turniejach/meczach ale na razie gram w swojej wiosce i jest dobrze :D

Hahaha człowieku co ty gadasz ? Szybkość to nie wszystko, trzeba mieć technikę i myśleć.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Jestem obrońca w klubie Chemik Bydgoszcz , trenuje od 5 klasy. Cóż kariery piłkarza na pewno nie będę miał bo są lepsi i lepsze rzeczy do roboty. Madryt mówisz ? Hoho , troche za wysoki jak db zaczynasz trenować. Aby mieć szansę w większych klubach musisz tam grać od najmniejszego. Pozycja jakaś mniej więcej ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jeżeli naprawde masz talent to masz duże szanse.

u mnie w szkole ziomek grał w jakimś tam klubie wioskowym :)

ktoś go tam zauważył i teraz jest w 2 lidze

jak jeszcze troche pogra i będzie mu dobrze szło to pójdzie do 1 ligi

a potem transfer do Barcelony za 200 mln euro

:)

!!!!!! DISS - Nakou vs KASH ···> !!!!!!

http://www.mpcforum.pl/topic/1091375-diss-na%CE%BAo%CF%85-vs-kash/

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...